Speeldag: Finale
Stadion: Campus Kruikenburg
Yves Buelinckx schiet Ternat naar derde klasse
Rombaux Gunther

KSKL Ternat speelt volgend seizoen in derde klasse. In eigen huis versloeg de club derdeklasser Peruwelz met 3-0. Ook Torhout, Hasselt en Ieper promoveren een reeks.

Yves Buelinckx zette zijn club al na amper één minuut spelen op het goede spoor. Na mistasten in de bezoekende verdediging was hij sneller op de bal dan doelman Simal en legde de 1-0 in het mandje. Door deze vroege treffer kregen de bezoeker een mentale tik. Weinig of geen geslaagde combinaties werden op de mat gelegd. Ternat kreeg voor de rust nog de kans op een tweede treffer, doelman Simal tikte de bal uit de kruising.

Na de rust dreef Peruwelz het tempo op. Verder dan enkele pogingen van ondermeer Depoitre en Merrir die hoog over gingen, kwamen de bezoekers echter niet. Aan de overzijde volgde een vrijschop voor Ternat. Buelinckx plaatste de bal netjes in doel en bracht zijn club op een comfortabele voorsprong. De potjes kookten over bij de derdeklasser na deze tweede tegentreffer. Merrir werd uitgesloten na een tweede gele kaart en amper een minuut later kreeg ook Wuillot een rode kaart onder de neus geduwd voor natrappen.

De thuisclub bleef de wedstrijd domineren en Makengo mocht na een perfect uitgevoerde counter de 3-0 eindcijfers op het bord plaatsen. Bijna slaagde hij erin om ook twee treffers te scoren, maar deze werd afgekeurd wegens buitenspel. Dit zette echter geen domper op de feestvreugde die losbarstte na het laatste fluitsignaal.

Ternat behaalde een verdiende overwinning en mag zich opmaken voor derde klasse. Ook Hasselt, Ieper en Torhout spelen volgend seizoen een reeksje hoger. Hasselt won tegen Leopoldsburg terwijl Ieper en Torhout pas konden vieren na het nemen van strafschoppen.