kvmKV Mechelen
gnkKRC Genk
Datum: 23/05/2009 20:45
Competitie: Beker van Belgiƫ
Speeldag: Finale
Stadion: Koning Boudewijnstadion
Ogunjimi schenkt Genk bekerwinst
Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Ogunjimi schenkt Genk bekerwinst
Foto: © SC

Racing Genk heeft zijn dramatisch slecht seizoen gered met bekerwinst tegen KV Mechelen. Marvin Ogunjimi nekte zijn ex-club met twee doelpunten.

Iedereen in en rond Mechelen leefde al enkele weken bijzonder intens naar de bekerfinale toe en werd ook lichtjes in een favorietenrol geduwd. Racing Genk beëindigde de competitie immers met drie nederlagen op rij en voetbalde ondermaats. Er zat nog maar weinig spirit in de blauw-witte troepen van Pierre Denier.


Rood Mellemans

 

KV Mechelen dreef op enthousiasme naar Brussel toe, maar kon dat tijdens de finale niet overbrengen op de grasmat. Bovendien kreeg Malinwa nog voor rust twee uppercuts te verwerken. Jeroen Mellemans werd halverwege de eerste helft na een domme rode kaart naar de kleedkamers gestuurd. De verdediger probeerde een slechte terugspeelbal recht te zetten, maar trok een bedrijvige Marvin Ogunjimi, die gretig neerging, tegen de vlakte.

 

Net voor rust sloegen de Limburgers, die in de schaduw van het Atomium hun voetballend vermogen en agressiviteit terugvonden, KV Mechelen helemaal tegen de vlakte. Barda verstuurde Ogunjimi, die tussen drie Mechelse spelers rustig bleef en het leer mooi overhoeks voorbij Olivier Renard duwde.

 

Een verdiende voorsprong voor Racing Genk, dat het meest dreigde. Daniel Pudil verplichtte Renard met twee afstandsschoten tot evenveel parades. Stein Huysegems trof met een grondscherend schot de paal.


Paal houdt Genk recht

 

KV Mechelen kon amper dreigen voor rust. Bjorn Vleminckx dwong Davino Verhulst het leer in de voeten van Julien Gorius te boksen. De Fransman schoot de bal via de vuisten van de Genkse goalie naast. Met een man minder bleef KV toch in zijn kansen geloven, maar Gorius schoot na de koffie de gelijkmaker op de paal.

 

Ogunjimi gaf de tien Mechelaars uiteindelijk het nekschot. De aanvaller trapte de rebound op een schot van Pudil tegen de netten. Opvallend: Ogunjimi kreeg zijn jeugdopleiding bij KV Mechelen, maar trok daarna richting Limburg.

 

In de slotfase vergaten de Genkenaars om de score nog verder uit te diepen. Ogunjimi liet zijn derde van de avond liggen. KV Mechelen had de voetbalgoden duidelijk niet aan zijn kant en werd ook geen eerredder gegund. Vleminckx besloot op de rug van Verhulst. 

Derde beker

Voor Racing Genk is het de derde bekerwinst uit zijn bestaan. De laatste dateert al van 2000. Toen won het met 1-4 van Standard. KV Mechelen blijft op één bekersucces steken. (GV)

Herbeleef KV Mechelen - KRC Genk

Beker van Belgiƫ