Datum: 28/08/2009 20:45
Competitie: Nederlandse Eredivisie
Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Parkstad Limburg Stadion
Vitesse wint spektakelstuk in Kerkrade
De Nijs Michael
| 0 reacties
Vitesse wint spektakelstuk in Kerkrade
Foto: © SC

Vitesse en Roda JC hebben gisteren een spectaculaire pot voetbal op de mat gebracht. De bezoekers uit Arnhem gingen na negentig dolle minuten aan de haal met de volle buit, het werd 3-4.

De partij kon niet beter beginnen voor Vitesse. Welgeteld twintig seconden had Lasse Nilsson nodig om de netten te doen trillen. Roda JC liet zich niet onbetuigd en nam Piet Velthuizen (foto) onder vuur via Haddouir en Linssen, geen van beiden raakten echter voorbij de bezoekende doelman.

Op het half uur moest Velthuizen zich toch gewonnen geven. Mads Junker, die Vitesse deze zomer inruilde voor Roda JC, bracht zijn nieuwe werkgever verdiend langszij. Lang duurde de vreugde van de thuisploeg echter niet, want nog voor de pauze kon Nicky Hofs de bezoekers opnieuw op voorsprong brengen.

De geschiedenis herhaalde zich, want Roda JC kwam opnieuw op gelijke hoogte. Velthuizen ging onder een voorzet van Junker door, waarna de bal via het been van Van Der Struijk in doel verdween: 2-2. De thuisploeg ging onmiddellijk door en kwam op voorsprong via Haddouir.

Vitesse ging vervolgens voluit voor de aanval en dat rendeerde. Invaller Kaloglu strafte matig verdedigen van Addo af en bracht de stand weer in evenwicht. Kolk maakte het feestje van de bezoekers compleet, hij zette de 3-4-eindstand op het bord.

Vitesse nam zo drie punten mee richting Arnhem, al had het in extremis nog kunnen mislopen voor de bezoekers. Het zijnet en de onderkant van de lat hielden de thuisploeg, die tevens nog een strafschop claimde, van een vierde treffer.
Herbeleef Roda JC Kerkrade - Vitesse