Luis Suarez geeft Anderlecht waarschuwing

Steurbaut Kersten
| 11 reacties

De verdedigers van Anderlecht kunnen best de videotape van VVV Venlo - Ajax eens opvragen. Luis Suarez hakte in zijn eentje de promovendus in eigen huis in de pan. De Uruguayaan maakte vier doelpunten.

Een niet indrukwekkend Ajax won met 0-4 op het veld van Venlo en dient de promovendus zijn eerste nederlaag van het seizoen toe. Suarez opende al na drie minuten de score voor de Amsterdammers. Hij kopte een voorzet van Mario Cvitanich tegen de netten.

Na de rust voegde hij er nog drie treffers aan toe. De Uruguayaan heeft na zeven speeldagen tien streepjes achter zijn naam staan. Op 1 oktober reizen Suarez en zijn ploegmaats af naar Anderlecht voor de tweede wedstrijd in de Europa League.

Ook PSV was trefzeker. De Eindhovenaren, Timmy Simons mocht zeven minuten voor tijd invallen, wonnen met 1-3 op het veld van Feyenoord. De eindstand lag al voor de rust vast. Danny Koevermens (2) en Ottman Bakkal scoorden voor PSV, Andwel Slory zorgde voor het Rotterdamse doelpunt.

FC Twente, met Bryan Ruiz aan de aftrap, won met 0-2 bij het Heerenveen van Hernan Losada. De Slovaak Miroslaw Stoch zette zijn naam twee keer op het scorebord. (AN)