Speeldag: Speeldag 14
Stadion: Parkstad Limburg Stadion
Yulu-Matondo scoort in doelpuntenfestijn
Jimmy Wouters

AZ is zaterdagavond in Kerkrade met de schrik vrij gekomen. De landskampioen had het in Kerkrade bijzonder moeilijk, maar won uiteindelijk met 2-4.

AZ kwam in Kerkrade erg gehavend aan de aftrap. Zo miste de kampioen onder meer de aanvallers Dembélé, El Hamdaoui en Pelle

Met enkel Lens in de punt van de aanval, kwam AZ echter goed uit de startblokken. Na amper drie minuten opende de pocketspits de score.

Roda kwam vervolgens beter in het spel en trok het laken naar zich toe. AZ kwakkelde en na een blunder van doelman Romero kwam Roda nog voor rust op gelijke hoogte. De Argentijnse goalie verkeek zich namelijk op een kopbal van Kah.

Ook in de tweede periode bleef Roda baas. De Limburgers gingen op zoek naar de drie punten en kwamen ook verdiend op voorsprong. Wederom lag een flater van Romero aan de basis van het doelpunt. De doelman van AZ liet een voorzet vanop links kinderlijk eenvoudig door zijn handen glippen waardoor Yulu-Matondo voor de 2-1 kon zorgen.

Uiteindelijk bleven de fouten van de doelman zonder gevolgen. AZ herpakte zich wonderwel en slaagde er in vijf minuten tijd in de stand volledig om te draaien. De treffers waren van Elm en nog een Lens. Uiteindelijk maakte invaller Jonathas er nog 2-4 van. (AN)