Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Stade Chaban-Delmas
Marseille houdt Bordeaux op gelijkspel
Wouter Laeremans

Olympique Marseille heeft een einde gemaakt aan de zegereeks van Bordeaux. De landskampioen kon met tien de voorsprong uit de eerste helft niet vasthouden.

De twee Franse topploegen hielden elkaar in de eerste helft goed in evenwicht, maar toch ging Bordeaux met een voorsprong de rust in. Chamakh ging na een goede voorzet van rechtsachter Ciani in duel met doelman Mandanda. Die liet de bal los en de 1-0 was een feit. De spelers van Marseille claimden een fout, maar de fase gebeurde net buiten de beschermde zone van de doelman.

In de tweede helft konden de Girondins standhouden tot Marc Planus van het veld werd gestuurd. De verdediger tackelde de doorgebroken Niang langs achteren en kreeg terecht rood.

Negen minuten voor tijd maakte Cheyrou dan toch gelijk voor Marseille. Brandao verlengde een lange bal tot bij de middenvelder, die de bal controleerde op zijn borst en de bal van dichtbij voorbij de ingevallen volleyde. Verder kwam l’ OM niet meer.

Bordeaux behoudt door dit gelijkspel zijn leidersplaats, maar moet eerste achtervolger Lille nu dulden op zes punten achterstand. Marseille wordt voorlopig vierde met evenveel punten als Lyon, maar het heeft nog een wedstrijd tegen Sochaux te goed.