Speeldag: Speeldag 21
Stadion: Stadio Guiseppe Meazza
Inter wint stadsderby tegen Milan
Manuel Gonzalez

In een geladen derby tussen Inter en Milan heeft de club van Jose Mourinho aan het langste eind getrokken. Inter won met 2-0 en eindigde de partij met negen.

De wedstrijd begon meteen fel met een gele kaart voor Beckham in de derde minuut. Inter kreeg een aantal kansen en in de tiende minuut wist Milito de score te openen.

De Nederlander Wesley Sneijder (foto) kreeg in de 26ste minuut de rode kaart voor een cynisch applaus aan het adres van de scheidsrechter.

Na de pauze nam Milan het initiatief over, het kreeg kansen, maar kon niet scoren. Aan de overkant lukte Pandev de 2-0 uit een vrije trap.

Klaas-Jan Huntelaar dwong nog een strafschop af, maar die werd door Ronaldinho niet benut. In de slotfase pakte Lucio met een tweede gele kaart nog rood, waardoor Inter de wedstrijd met negen afsloot.

Door deze zege loopt Inter weer negen punten uit op Milan, dat tweede blijft. Milan heeft wel één wedstrijd minder gespeeld.