Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Rhein Neckar Arena
Bailly en Daems laten zege schieten
Wouter Laeremans

Borussia Mönchengladbach heeft 2-2 gelijkgespeeld tehen Hoffenheim. Het laat een uitstekende kans liggen, want de beslissende tegentreffer viel pas een minuut voor tijd.

Borussia Mönchengladbach mocht op bezoek bij het geplaagde Hoffenheim, dat in de afgelopen negen Bundesliga-duels slechts één keer kon winnen. Bij de bezoekers stonden Bailly en Daems in de basis. Met een nieuwe overwinning konden onze landgenoten over Hoffenheim springen.

Na 31 minuten mocht onze landgenoot een penalty nemen. Verdediger Per Nilsson ging in de fout en Daems trapte de bal voorbij Hildebrand. Meteen goed voor een voorsprong bij de rust.

Na de pauze diepte de Israëlische spits Colautti de score verder uit. Pas na zeventig minuten kon de thuisploeg iets terug doen. Vedad Ibisevic kon Bailly verschalken. De zege van de bezoekers leek niet meer in gevaar te komen, maar scheidsrechter Stark kende Hoffenheim nog een strafschop toe. Carlos Eduardo faalde niet en zorgde voor de puntendeling. (AN)