rodRoda JC Kerkrade
herHeracles
Datum: 19/02/2010 20:45
Competitie: Nederlandse Eredivisie
Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Parkstad Limburg Stadion
De Fauw redt Roda JC
Wouter Laeremans
| 0 reacties
De Fauw redt Roda JC
Foto: © SC

Roda JC heeft met 2-1 gewonnen van Heracles Almelo in het Parkstad Limburg Stadion. Heracles liet zo de kans liggen om dichter bij de top vier te komen.

Heracles ging op bezoek bij Roda JC en kende een droomstart. De ploeg van Birger Maertens kwam na acht minuten op voorsprong via Everton. Een serieuze slag voor de elf van Harm van Veldhoven.

 

De Fauw en Laurent Delorge stonden in de basis bij de Limburgers, maar die laatste werd na 25 minuten al gewisseld. Ex-Bruggeling Yulu-Matondo kwam tussen de lijnen. De 0-1 bleef op het scorebord tot aan de rust.

De nummer dertien uit de Eredivisie zou de scheve situatie nog rechtzetten. Davy De Fauw scoorde zijn eerste van het seizoen en effende het pad voor Roda. De Canadees - met Nederlandse roots - Marcel De Jong zorgde twee minuten nog voor de kers op de taart.

De ploeg uit Kerkrade doet een goede zaak in het klassement, want de degradatieplaatsen schuiven zo weer wat verder weg. Feyenoord kan morgen nog meer afstand nemen van Heracles als het wint van ADO Den Haag.


 

Herbeleef Roda JC Kerkrade - Heracles