Eerste nederlaag voor PSV, Martens scoort voor AZ

Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Eerste nederlaag voor PSV, Martens scoort voor AZ
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

PSV heeft gisterenavond zijn eerste competitienederlaag van het seizoen geleden bij NAC uit Breda. Daardoor kan FC Twente vanmiddag opnieuw de leiding overnemen in het klassement.

De Eindhovenaren begonnen nochtans goed aan de wedstrijd. Engelaar zette een mooie individuele actie op en rondde gevat af. Maar net voor de pauze wist Gorter de bordjes in evenwicht te hangen.

In de tweede periode ging het spel op en af. Schilder werd diep gestuurd, maar leek onderweg PSV-verdediger Marcellis van de sokken te lopen. Scheidsrechter Braamhaar liet doorspelen en de NAC-aanvaller schoot de thuisclub op voorsprong. Uit de herhaling bleek dat Marcellis zichzelf uit evenwicht bracht.

PSV deed er nog alles aan om gelijk te komen. In de slotfase leek doelman Ten Rouwelaar een overtreding te maken op aanvaller Toivonen, maar de referee weigerde een strafschop toe te kennen. De eerste nederlaag van PSV dit seizoen betekent meteen dat Twente morgen bij winst in RKC weer aan de leiding kan komen.

Nog gisterenavond boekte Heracles een 3-2 zege op Willem II. De Braziliaan Everton scoorde zijn 31e doelpunt voor Heracles op het hoogste niveau en is daarmee clubtopschutter aller tijden. Christophe Gregoire gaf de assist bij het tweede doelpunt van de Tilburgers.

AZ was in eigen huis te sterk voor een verdienstelijk Heerenveen. De Friesen kwamen nog wel op voorsprong, maar daarna zette de club van Dick Advocaat orde op zaken. Het werd uiteindelijk 4-1 met één treffer van Maarten Martens. De lat speelde een grote rol in deze wedstrijd, want in totaal vloog de bal er zeven keer tegen.

ADO Den Haag en Vitesse speelden 1-1 gelijk en beide teams wacht nog een lange strijd tegen de degradatie. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties