asrAS Roma
acmAC Milan
Datum: 06/03/2010 20:45
Competitie: Serie A
Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Stadio Olimpico
Roma en Milan schieten niks op in topper
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Roma en Milan schieten niks op in topper
Foto: © SC

In de absolute topper in de Serie A hebben AS Roma en Milan gelijkgespeeld. Daarmee krijgt concurrent Inter morgen dé kans om weer verder uit te lopen.

Als twee honden vechten om een been, loopt een derde er mee heen. Die uitdrukking gaat perfect op voor het team van José Mourinho, Inter, dat vanavond zeer tevreden kan zijn na het 0-0 gelijkspel van concurrenten AS Roma en stadsrivaal Milan.

Milan had het beter van het spel en kreeg enkele opgelegde kansen om de drie punten mee naar San Siro te nemen, maar zonder succes. De bezoekers waren wel duidelijk gekomen voor de zege en dat kwam de wedstrijd ten goede. Zowel Roma als Milan konden de punten immers goed gebruiken in hun jacht op Inter.

Roma moest weer aantreden zonder hun kapitein Totti en dat liet zich toch wel voelen. Milan voetbalde de beste kansen bij elkaar en verdiende eigenlijk de zege. In de slotfase kreeg Huntelaar na een misser van De Rossi nog een opgelegde kopkans, maar hij besloot onbegrijpelijk over doel. Het einde van de partij was nog hartverwarmend, want een enorme loeier van Riise moest door Milan-doelman Abbiati met het nodige vertoon nog in hoekschop gewerkt worden.

Uiteindelijk bleef het dus bij 0-0 in een sfeervol Stadio Olimpico, maar daar schieten zowel de Romeinen als de bezoekers weinig mee op. Als Inter morgen kan winnen van Genoa loopt het weer twee punten uit op zijn belangrijkste concurrenten op weg naar de scudetto. (AN)

Herbeleef AS Roma - AC Milan