Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Stade Chaban-Delmas
Carrasso vermijdt verlies van Bordeaux in topper
Mathias Dumarey

Gisterenavond stond de topper in de Franse Ligue 1 tussen leider Bordeaux en eerste achtervolger SC Montpellier op het programma. De partij eindigde op een 1-1-gelijkspel na een glansprestatie van Girondins-doelman Cédric Carrasso.

Girondins Bordeaux begon geweldig aan de partij. Montpellier-doelman Geoffrey Jourdren had zijn handen vol met doelpogingen van Yoann Gourcuff. Het was echter aan de overkant dat Girondins-sluitpost Cédric Carrasso de show zou stelen. Verdediger Mickael Ciani (ex-Charleroi) vloerde in het eigen strafschopgebied Victor Montano en mocht inrukken. Carrasso kon de elfmeter van Alberto Facundo Costa echter keren.

Vijf minuten voor de rust was Carrasso alweer de held van het Stade Chaban-Delmas. Na een voorzet van Joris Marveaux raakte Mathieu Chalmé de bal met de hand en weer ging de bal op de stip. Montano stond nu achter de bal, maar weer ranselde Carrasso de strafschop uit zijn doel.

Na een klein uur spelen kreeg Montpellier het deksel op de neus. Marouane Chamakh knalde de 1-0 binnen voorbij Jourdren. Bordeaux leek op de overwinning af te stevenen, maar in de slotfase gaf het toch nog de voorsprong prijs. Carrasso moest zich gewonnen geven op een knappe vrije trap van Costa. 1-1 was dan ook de billijke eindstand en daar mocht vooral Bordeaux tevreden mee zijn. (AN)