Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Stadio Angelo Massimino
Catania laat Inter achter met 7 op 18
Steurbaut Kersten

Inter Milaan leek voor Nieuwjaar op weg naar een nieuwe landstitel, maar de Nerazzuri ziet zijn ruime voorsprong op de concurrentie wegslinken als sneeuw voor de zon. Vrijdag ging Inter met 3-1 onderuit op het veld van Catania.

Diego Milito opende kort na rust de score, maar in het laatste kwartier gaf Inter zijn voorsprong nog weg. Lopéz maakte eerst gelijk, Mascara, op strafschop, en Martinez deden de rest voor Catania. Muntari was de anti-held bij Inter. In een invalbeurt van twee minuten pakte hij tweemaal geel en veroorzaakte hij een strafschop.

In zijn laatste zes wedstrijden pakte Inter slechts 7 op 18. AC Milan kan bij winst naderen tot op één punt van stadsgenoot Inter. De Rossoneri ontvangen zondagavond Chievo Verona.