Speeldag: Speeldag 26
Stadion: Veltins-Arena
Schalke 04 zet Van Buyten en co onder druk
Steurbaut Kersten

Het slot van de Duitse competitie belooft bijzonder spannend te worden. Schalke 04 springt na een 2-1-overwinning tegen VfB Stuttgart over Bayern München en Bayer Leverkusen aan de leiding.

Alle doelpunten vielen in de eerste tien minuten van de tweede helft. Edu opende na amper 45 seconden al de score, maar Tasci zette binnen de vijf minuten met het hoofd de bordjes weer gelijk.

Vijf minuten later liet Stuttgart zich echter kinderlijk verschalken op een vrije trap van Rakitic. De buitenspelval werd volledig fout opengetrokken en Kuranyi maakte er eenvoudig 2-1 van.

Schalke gaat aan de leiding met één punt voorsprong op Bayern München en vier op Leverkusen. Bayern ontvangt zaterdag Freiburg, Leverkusen is zondag gastheer voor Hamburg.