Speeldag: Speeldag 27
Stadion: De Goffert
Delorge en De Fauw nemen de maat van Vleminckx
Ward Callens

Roda JC is zaterdagavond met 0-2 gaan winnen op het veld van NEC Nijmegen. De Limburgers doen daarmee een goede zaak in de grijze middenmoot van de Eredivisie. NEC daarentegen is nog niet helemaal veilig.

Roda JC kwam al na dertien minuten op voorsprong in Nijmegen, via Wilem Janssen (foto). Die voorsprong gaven de bezoekers niet meer uit handen. Na rust dikte Mads Junker de score aan. Eén minuutje voor tijd kreeg Anouar Hadouir een rode kaart, maar er veranderde nadien niets meer aan de stand. Zo bleef het 0-2 in Noord-Brabant.

Het is al de vierde nederlaag op rij voor Bjorn Vleminckx en co. NEC kon bovendien maar één keer scoren in zijn laatste vier competitieduels. Het vormpeil van Roda JC is heel wat beter. De jongens van Harm Van Veldhoven haalden een knappe 9 op 12.