Speeldag: Halve Finales
Stadion: De Kuip
Makaay schiet Feyenoord voorbij Twente naar bekerfinale
Manuel Gonzalez

Feyenoord heeft zijn seizoen een ferme boost gegeven met het bereiken van de Nederlandse bekerfinale.

De Rotterdammers wonnen vanavond in de Kuip van competitieleider FC Twente. Bij de rust stonden de bezoekers nog op voorsprong dankzij een doelpunt van wie anders dan Bryan Ruiz.

Twente liet met het oog op de wedstrijd van zaterdag tegen Sparta maar liefst drie belangrijke spelers aan de kant: N'Kufo, Perez en Stoch begonnen niet in de basiself. Toch domineerden de Tukkers de eerste periode.

Feyenoord herpakte zich in de tweede helft en kapitein Van Bronckhorst kon al snel gelijkstellen. Met de steun van het thuispubliek haalde invaller Roy Makaay zijn gram: 2-1. De ex-international kwam de laatste tijd niet meer veel aan spelen toe, maar scoorde mogelijk wel het belangrijkste doelpunt van het seizoen. Twente probeerde nog wel, Tioté raakte zelfs de lat, maar de score veranderde niet meer.

De kans bestaat dat de finale zal gaan tussen aartsrivalen Ajax en Feyenoord. De Amsterdammers spelen morgen hun halve finale op bezoek bij Go Ahead Eagles uit de eerste divisie.