levBayer Leverkusen
bayBayern München
0-1
51' Arjen Robben (pen)
1-1
Datum: 10/04/2010 18:30
Competitie: Bundesliga
Speeldag: Speeldag 30
Stadion: BayArena
Bayern München loopt een punt uit op Schalke

In de kraker van vanavond speelde Bayern München 1-1 gelijk tegen de grootste concurrent voor de titel: Bayer Leverkusen. Met nog vier speeldagen te gaan heeft Bayern nu twee punten voorsprong op Schalke en zes op Leverkusen.

De eerste kans van de wedstrijd konden we pas na een kwartier noteren. Een vrijschop van Barnetta werd door Derdiyok naar doel gekopt, maar Butt had een uitstekende reflex in huis. Even later was Leverkusen er opnieuw dicht bij, maar Barnetta vond de paal op zijn weg.

De tweede helft was amper vijf minuten aan de gang of Bayern kreeg een strafschop voor een fout op Ribéry. Robben zette zich achter de bal en schoot genadeloos binnen. Toch bleef Bayer de beste kansen krijgen. Kiessling kopte tegen de paal en de bal belandde op de rug van Butt, maar ging niet over de doellijn.

Na een uur schoot Kroos een vrije trap op de paal. De bal botste terug het veld in en belandde voor de voeten van Kiessling. Van Buyten blokte zijn inzet nog af, maar Vidal schoot de bal van dichtbij toch nog binnen. Bayern kwam nu wel opzetten. Robben en Schweinsteiger vonden Bayer-doelman Adler op hun weg.

In de slotfase kon de ploeg van Yupp Heynckes de wedstrijd alsnog naar zich toe trekken, maar Bayern hield stand. Een inschattingsfout van Demichelis werd niet afgestraft door goed corrigerend werd van Van Buyten en Butt. In de extra tijd kon Bayern nog een strafschop opeisen, maar de scheidsrechter zag geen erg in het neertrekken van Müller. (AN)