Competitie: Serie A
Speeldag: Speeldag 33
Stadion: Stadio Artemio Franchi
Inter geeft voorsprong alsnog uit handen

Inter heeft weer punten laten liggen, deze keer tegen Fiorentina. Inter kwam op achterstand, maar Milito en Eto'o zetten de Milanezen weer op voorsprong. Kroldrup zorgde uiteindelijk voor het gelijkspel.

De strijd om de scudetto is weeral wat interessanter geworden. Inter morste de laatste weken met punten en ook tegen Fiorentina kon het niet met de volle buit gaan lopen. Voor Fiorentina stond er ook wel wat op het spel, want La Viola is nog steeds in de running voor Europees voetbal.

Sneijder dwong in de tweede minuut reeds een hoekschop af en Milito trof daarbij de paal. Ook Eto'o testte de reflexen van Fiorentina-doelman Frey. Toch was het Fiorentina dat bij zijn eerste kans van de avond op voorsprong kwam. Montolivi verstuurde een mooie assist richting Comotto. Die ging ermee vandoor en schoof de bal in de voeten van Keirrisson en die liet de kans niet liggen. Sneijder probeerde nog van ver, maar miste opnieuw precisie.

Fiorentina had in het begin van de tweede helft de beste kansen, maar kon zijn voorsprong niet uitbreiden. Inter schoot eindelijk wakker en dat loonde. Een lang uitgesponnen aanval over Sneijder, Eto'o, opnieuw Sneijder en Maicon kwam uiteindelijk bij Milito terecht die van dichtbij raak schoot.

Acht minuten later kwam Inter zelfs op voorsprong. Sneijder speelde de ingevallen Balotelli aan en die bracht de bal met een prachtige voorzet bij Eto'o. De spits kon de bal met zijn dij in doel werken. Inter kon echter maar kort genieten van de voorsprong, want Fiorentina kreeg waar het recht op had: een punt. Per Kroldrup schoot twee minuten voor tijd uit een scrimmage de 2-2 binnen.