Datum: 10/04/2010 18:00
Competitie: Serie A
Speeldag: Speeldag 33
Stadion: Stadio San Paolo
Napoli verliest dure punten in strijd om Europees voetbal
Napoli verliest dure punten in strijd om Europees voetbal
Foto: © SC

Napoli verliest drie wel heel dure punten in de strijd om Europees voetbal. In de slotfase stond het even voor tijd nog 2-2, maar dankzij Jiminez hield Parma de drie punten thuis. Coach Mazzarri en Quagliarella kregen nog rood bij Napoli.

Na een snelle kans voor Valeri Bojinov voor het andere doel zette Napoli de eerste de beste mogelijkheid om in een treffer. Lavezzi zette van rechts voor en Quagliarella kon van dichtbij simpel binnenschieten. Nog voor de rust kreeg Parma verschillende kansen via Galloppa en Zenoni, maar De Sanctis pakte hun schoten. Ook Napoli kreeg nog een goede kans, maar Zenoni verdedigde goed.

Na rust klom Parma op gelijke hoogte via Antonelli na een slimme pass van Crespo. Even later stond Parma zelfs op voorsprong na een kopbal van Lucarelli. Tien minuten voor tijd kon Hamsik Napoli weer op gelijke hoogte brengen. Napoli leek daarmee tevreden te zijn, maar Parma ging nog voluit voor winst en werd daarvoor beloon. Jiminez kon van dichtbij een rebound over de lijn duwen. Napoli blijft zesde; Parma klimt over Genoa en Fiorentina heen en staat vooralsnog achtste.

Herbeleef Napoli - Parma