Competitie: Serie A
Speeldag: Speeldag 34
Stadion: Stadio Luigi Ferraris
AC Milan ziet titeldroom verdwijnen na verlies

De titel is normaal gezien vervlogen voor AC Milan. De ploeg van trainer Leonardo verloor zondag met 2-1 van Sampdoria en staat nu zes punten achter stadsgenoot Inter.

AC Milan begon goed aan de match, want het zag Borriello in de twintigste minuut de voorsprong op het bord zetten. Na een vrije trap van Mancini kon Borriello de bal in doel koppen.

Milan kon de voorsprong uitbreiden, maar Mancini miste onbegrijpelijk. Sampdoria had ook kansen via Cassano en Lucchini. Na rust kreeg Milan het deksel op de neus. Bonera kreeg rood voor een fout op Cassano en Sampdoria kreeg een strafschop. Cassano zelf miste niet. Milan kreeg nog een paar goeie kansen via Borriello en Ronaldinho.

Toch was het uiteindelijk Sampdoria dat er met de overwinning vandoor ging. Diep in blessuretijd zorgde Pazzini alsnog voor de 2-1. De Italiaanse international kopte een voorzet van Mannini genadeloos achter Dida.

AC Milan staat ondanks de nederlaag nog wel derde, met vier punten minder dan nummer twee AS Roma. De Romeinen hebben echter een wedstrijd minder gespeeld. Internazionale gaat aan kop met zes punten meer dan Milan. Sampdoria klimt door de overwinning naar de vierde plaats, met zeven punten minder dan AC Milan.