Roy Makaay zal geen goals meer scoren

Roy Makaay zal geen goals meer scoren
Foto: © SC

Nog twee wedstrijden en het kanon van Roy Makaay zal voor altijd stil zijn. De 35-jarige Makaay maakte maandag bekend dat hij het na zeventien jaar op het hoogste niveau voor bekeken houdt.

Makaay begon zijn carrière bij Vitesse en groeide daar uit tot notoir goalgetter. Het duurde niet lang eer de buitenlandse clubs aan zijn deur kwamen aankloppen. Eerst verkaste hij naar Tenerife om in 1999 bij Deportiva La Coruna terecht te komen. Daar maakte hij faam in heel Europa. Na vier jaar maakte hij de overstap van Spanje naar Duitsland, Bayern München negeer je nu eenmaal niet zomaar. 

Ook in Duitsland liet hij zijn torinstinct bewonderen en scoorde hij maar liefst 78 goals in vier seizoenen. Hij kreeg er de bijnaam Das Phantom. Na vier jaar hield hij het er voor bekeken en keerde terug naar Nederland. Zijn eerste twee seizoenen waren nog een succes, maar dit jaar zat hij meer op de bank dan hem lief was. In totaal scoorde hij 315 doelpunten in 663 officiële wedstrijden.

Makaay maakte tijdens een door hem zelf belegde persconferentie bekend dat hij per direct aan de slag zal gaan als spitsentrainer bij Feyenoord. Binnenkort start hij tevens met de cursus coach betaald voetbal. In Rotterdam hoopt hij alvast wat ervaring op te kunnen doen voor de toekomst.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties