Speeldag: Speeldag 36
Stadion: Stadio Guiseppe Meazza
Milan nu heel dicht bij Champions League
Manuel Gonzalez

Milan heeft vanavond nog eens kunnen aanknopen met de overwinning in de Serie A. Het was nipt te sterk voor Fiorentina.

De wedstrijd was lang doelpuntenloos. Vier minuten na de pauze pakte Ambrosini geel, een kaart die later nog zwaar zou doorwegen.

Twaalf minuten voor het einde kreeg Milan een strafschop en de Braziliaan Ronaldinho trapte die binnen: 1-0. In de 87ste minuut pakte Ambrosini een tweede gele kaart waardoor hij vervroegd mocht gaan douchen. Fiorentina kreeg namens Vargas nog een goede kans op de gelijkmaker, maar hij schoot de vrijschop wild over.

Het was een belangrijke zege voor Milan, want in geval van een nederlaag bestond de kans dat Sampdoria en Palermo angstvallig dichterbij zouden sluipen in de strijd om de derde plaats, die een rechtstreeks ticket voor de Champions League oplevert.