Kruibeke J.Vl.
Lierse Kempenzonen
Datum: 01/08/2010 16:00
Competitie: Beker van België
Speeldag: Ronde 2
Stadion: Stadion Kruibeke
Oosterzonen wipt Kruibeke uit de Beker
Gentil Dossche
| 0 reacties
Oosterzonen wipt Kruibeke uit de Beker
Foto: © SC

Jong Vlaanderen is er niet in geslaagd de ambitieuze 4de Nationaler uit de Beker van België te houden. Pas in de tweede helft konden de Antwerpenaren hun overwicht ook in doelpunten uitdrukken.

Oosterzonen opende aan een verschroeiend tempo en Kruibeke moest alle zeilen bijzetten. Didier Lenjou kon nog net een poging van Kim Breugelmans wegvegen. Aan de overzijde geraakte Ward Vertonghen niet voorbij Rob Van Hoof. Halfweg de eerste periode dook Breugelmans alleen op voor Jurgen De Maayer. De thuisgoalie ging gepast in de baan van het schot. Ook aan het halfuur stond De Maayer in de weg op een knal van Breugelmans. Kruibeke reageerde en een kopbal van Mario Verbraeken werd slechts moeizaam weggewerkt. Even later kwam Vertonghen centimeters te kort op een strakke voorzet van Pieter Van de Manacker.

Ook na de koffie bleven de bezoekers het meeste aan de bal maar echte kansen leverde dat niet op. Kruibeke kreeg dan een bittere pil te slikken toen een verre vrije trap van Nick Nuyts voorbij iedereen in de verste hoek verdween. Twee minuten later ging De Maayer goed plat bij een scherpe voorzet van Nuyts. Oosterzonen bleef de wedstrijd controleren en Kruibeke had geen weerwoord. Met nog minder dan 10 minuten op de klok was het over en out voor de thuisploeg. Niels Prud’homme prikte van dichtbij de dubbele voorsprong op het bord. De Maayer was attent bij een vlam van Samuel Greven, maar kansloos toen Jeroen Mellemans een voorzetschot in de winkelhaak draaide. In blessuretijd kreeg Bjorn Faessen een te korte terugspeelbal in de voeten maar De Maayer had een karpersprong in huis.

Al bij al een verdiende overwinning voor Oosterzonen dat zondag aanstaande gastheer wordt voor Kapellen.

Kruibeke:De Maayer, Verbraeken, Verstraeten, Vangeneugden (82’ Vergauwen), Van de Manacker, Vertonghen, Lenjou, Segers, Pieters (23’ Nielandt), Schippers (46’ Haxhiaj), Noeninckx

Oosterzonen: Van Hoof, Balbi, J. Mellemans, Greven, Nuyts (75’ Van der Veken), Buvens (80’ Faessen), S. Mellemans, ’t Seyen, Goyvaerts, Prud’homme, Breugelmans

Doelpunten:55’ Nuyts 0-1; 83’ Prud’homme 0-2; 87’ J. Mellemans 0-3

Beker van België