Competitie: Bundesliga
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: BayArena
Mönchengladbach wint knotsgekke wedstrijd

In een dolgekke wedstrijd tussen Bayer Leverkusen en Borussia Monchengladbach vielen maar liefst negen doelpunten. Het duel eindigde op 3-6. Bailly en co pakten zo hun eerste zege van het seizoen.

Na twintig minuten begon het doelpuntenfestival. Herrmann opende de score voor Borussia, maar na vier minuten kon Derdiyok al de gelijkmaker aantekenen. Vijf minuten voor rust was het de Nederlander Brouwers die de bezoekers weer op voorsprong bracht.

En Borussia scoorde nog een derde keer voor rust: opnieuw Herrmann kon Borussia op 3-1 zetten. En tien minuten na rust zette Arango met een schitterende vrije trap Borussia helemaal op rozen. Bayer probeerde nog terug te vechten en scoorde ook de 4-2 via een strafschop van Vidal.

Het bracht echter weinig zoden aan de dijk, want twee minuten later was daar Idrissou om het verschil van drie goals weer op het bord te zetten. Reus scoorde dan de laatste treffer voor Mönchengladbach. Een flater van Logan Bailly leverde Bayer nog de 6-3 op.