Bescheiden Manisaspor verrast met geweldige transfer

Manuel Gonzalez
| 5 reacties
Bescheiden Manisaspor verrast met geweldige transfer
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vestel Manisaspor heeft de Congolese Portugees Ariza Makukula aangetrokken. Deze spits werd vorig seizoen topschutter in Turkije met 21 goals.

De in Kinshasa geboren goalgetter was eigendom van Benfica en werd vorig seizoen uitgeleend aan Kayserispor. De bescheiden club eindigde mede dankzij 21 doelpunten van Makukula op een knappe achtste plaats in de Turkse Superliga.

In het tussenseizoen waren tal van clubs waaronder Feyenoord geïnteresseerd in de aanvaller, maar geen van hen kon aan zijn salariseisen voldoen. Zelfs Kayserispor, dat hem opnieuw wilde huren, moest passen omdat Makukula zijn looneisen drastisch had verhoogd.

Benfica leek er zich al mee verzoend te hebben dat het de kleurling in de selectie zou opnemen maar gisterenavond laat klopte plots Vestel Manisaspor aan.

Deze club heeft na drie speeldagen in Turkije nog geen enkel punt, maar ze kwam wel met het geld over de brug voor een transfer en wilde tevens aan de looneisen van Makukula voldoen. De transfersom bedraagt 2,5 miljoen euro. Makukula tekende voor drie seizoenen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Süper Lig

Nieuwste reacties