Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Rat Verlegh Stadion
Feyenoord onderuit tegen NAC
Manuel Gonzalez

Feyenoord verloor ook op de vijfde speeldag. De Rotterdammers gingen onderuit bij NAC Breda met 2-0.

NAC gaf Feyenoord de bal en het initiatief en dat loonde. De bezoekers konden alleen dreigen met schoten uit de tweede lijn waardoor NAC makkelijk overeind bleef. Net voor de pauze kreeg Amoah namens de geel-zwarten zelfs de beste kans, maar doelman Van Dijk kon redden.

De tweede helft kende het zelfde spelbeeld. NAC speelde voorzichtig en Feyenoord kon de thuisclub niet terugdringen. In de 84ste minuut wist NAC na een zeldzame vlotte combinatie toch nog te scoren via Schilder. Twee minuten in de toegevoegde tijd dikte diezelfde Schilder na een mooie vrijschop de score zelfs nog aan. Net ervoor had Indi rood gekregen, waardoor Feyenoord de partij met tien mensen zou eindigen.

NAC klimt door de zege naar de elfde plaats met zes punten. Feyenoord leed zijn eerste nederlaag van het seizoen en staat achtste met acht punten.