Speeldag: Speeldag 6
Stadion: De Kuip
Ajax wint de klassieker in De Kuip
Manuel Gonzalez

Ajax heeft in de vroege namiddag de Nederlandse klassieker in De Kuip tegen Feyenoord gewonnen. Na een spannende partij werd het 1-2.

Voor Jan Vertonghen was het de terugkeer naar De Kuip sinds de affaire met de kutkakkerlakken. Het viel nog af te wachten of Ajax zich na de mentale klap bij Real Madrid tijdig kon herstellen voor de topmatch bij Feyenoord, maar dat was dus wel het geval.

Ajax begon het beste aan de partij en Luis Suarez maakte het de thuisdefensie bijzonder lastig. Pas na twintig minuten wist Feyenoord zich uit de Amsterdamse omknelling los te wrikken. Smolov kon zelfs scoren, maar hij stond buitenspel.

Vlak voor de pauze kwam Ajax dan toch op voorsprong. Een vrijschop van Sulejmani werd door een Feyenoorder verlengd en Siem De Jong (foto) kon binnenwerken: 0-1. Al bij al een verdiende voorsprong voor Ajax.

In de tweede helft greep Ajax de thuisclub meteen bij de keel. Via El Hamdaoui en Suarez hing de 0-2 in de lucht, maar Feyenoord ontsnapte. Maar even later zorgde Suarez toch voor de tweede Amsterdamse treffer na een assist van zijn spitsbroeder El Hamdaoui.

Ajax leek tevreden met de dubbele voorsprong en plooide terug. Feyenoord kwam beter in de wedstrijd en kreeg ook enkele kansen. Tien minuten voor affluiten kopte Bahia uit een hoekschop de aansluitingstreffer binnen: 1-2.

In een spannend slot ging Feyenoord voluit voor de gelijkmaker maar de Ajax-verdediging met Vertonghen en Alderweireld hield stand. Zo wint Ajax de klassieker bij Feyenoord met 1-2.