Twente speelt leidersplaats kwijt aan PSV

Ruben Philippe
| 4 reacties

PSV voert opnieuw het klassement aan in de Eredivisie. De Eindhovenaren maakten gebruik van het slippertje van Twente om zich tot nieuwe leider te bekronen. De ploeg van Rutten won met 4-2, terwijl Preud'homme in de slotminuten verloor met 2-1

PSV keek al vroeg in de partij tegen een achterstand aan. Tegenstander Excelsior maakte immers handig gebruik van een dekkingsfout om de 0-1 via Bovenberg op het scorebord te werken. Lang konden de bezoekers echter niet genieten van hun voorsprong, want uitblinker Lens hing de bordjes snel weer gelijk.

Tien minuten voor rust was het opnieuw raak voor PSV, dat een doelpunt van Berg eerder zag afgekeurd worden. Het was Bouma die in een leeg doel PSV op voorsprong bracht. Meteen na de pauze leek Toivonen (foto) de wedstrijd helemaal te beslissen met het derde doelpunt voor de thuisploeg. Toch kwam Excelsior nog gevaarlijk terug via Fernandez, maar PSV wist via het doelpunt van Marcelo toch de drie punten thuis te houden.

Iets minder prettig verging het Preud'homme op de bank bij Twente. Hij zag zijn ploeg weliswaar op voorsprong komen via publiekslieveling Ruiz. Toch gaf Twente de zege alsnog uit handen door twee late tegentreffers van opponent NAC Breda.

Negen minuten voor tijd bracht invaller Boussaboun de thuisploeg opnieuw op gelijke hoogte. In de slotminuut van de reguliere speeltijd maakte Amoah er echter 2-1 van waardoor Twente drie dure punten verliest. De Tukkers hebben nu twee punten achterstand op koploper PSV.