Speeldag: Speeldag 13
Stadion: Badenovastadion
Dortmund heeft het moeilijk, maar blijft aan kop
Anthony Van der Planken

Borussia Dortmund heeft een moeilijke middag beleefd op bezoek bij Freiburg. De Duitse competitieleider wist echter een achterstand recht te zetten en blijft zo aan kop van het klassement.

Freiburg speelde een uitstekende eerste helft en stond bij de rust dan ook verdiend 1-0 voor. Na een knotsgekke fase voor het doel van Roman Weidenfeller belandde de goal via Mats Hummels over de lijn: 1-0.

Dortmund had het moeilijk, maar begon na de pauze wel beter te spelen. De leider creëerde een aantal goede kansen, al duurde het tot een kwartier voor het einde eer Robert Lewandowski de gelijkmaker kon netten. Uiteindelijk besliste een owngoal van Mensur Mujdza de wedstrijd zelfs nog in het voordeel van de bezoekers.