fraEintracht Frankfurt
dorBorussia Dortmund
1-0
Datum: 18/12/2010 15:30
Competitie: Bundesliga
Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Commerzbank Arena
Borussia Dortmund weet weer wat verliezen is
Steven Lammens
| 0 reacties
Borussia Dortmund weet weer wat verliezen is
Foto: © SC

De fiere leider in de Bundesliga, Borussia Dortmund, leed vanmiddag zijn tweede nederlaag van het seizoen op het veld van Eintracht Frankfurt. Theofanis Gekas zorgde voor de winnende treffer.

In een gelijkopgaande eerste helft wist Frankfurt de beste kansen bij mekaar te voetballen. Theofanis Gekas, Ricardo Clark en Halil Altintop zagen hun pogingen gekeerd door Dortmund-goalie Roman Weindenfeller. Kort voor de rust kwamen de bezoekers goed opzetten via Lucas Barrios en Nuri Sahin, maar die konden de opgelegde kansen niet afwerken.

Na de rust kon de leider amper nog een kans bijeen voetballen, alleen Barrios kon nog één keer dreigen maar zijn schot scheerde de lat. Frankfurt zag hun kans schoon en in de 88ste minuut was het dan zover. Na knap samenspel kwam de bal via Alexander Meier bij Gekas terecht, die twijfelde geen seconde en schoot de bal knap in de hoek binnen.

Na deze nederlaag kan de leider eerste achtervolger Bayer Leverkusen zien terugkomen tot op acht punten mits winst tegen Freiburg zondag. Eintracht Frankfurt nestelt zich met deze stuntzege op de zevende plaats.

Herbeleef Eintracht Frankfurt - Borussia Dortmund