Speeldag: 1/8 Finales
Stadion: Mercedes-Benz Arena
Bayern plaatst zich na doelpuntenrijk spektakelstuk
Ruben Philippe

Bayern München heeft zich verzekerd van een verlengd verblijf in de DFB Pokal. De Duitse kampioen won met maar liefst 3-6 van VfB Stuttgart.

Afgelopen weekend vochten beide teams al een strijd tegen elkaar. Toen eindigde de partij op 3-5. Een doelpuntenrijk spektakelstuk beloofde het ook vanavond te worden. Na acht minuten stond de ploeg van Van Gaal immers al op 0-2. Andreas Ottl en Mario Gomez brachten de bezoekers op vroeg voorsprong. Toch hingen de bordjes bij de rust in evenwicht. Stuttgart maakte de dubbele voorsprong immers ongedaan via twee doelpunten van Pavel Pogrebnyak

Na de rust ging het doelpuntenfestival gewoon door. De vroeg ingevallen Miroslav Klose bracht met zijn treffer Bayern opnieuw op voorsprong. Bovendien viel de thuisploeg met tien man na een tweede gele kaart voor Khalid Boulahrouz. Maar ook ditmaal krabbelde Stuttgart overeind. Mathieu Delpierre tekende aan voor de 3-3. De numerieke meerderheid leverde de ploeg van de ingevallen Daniel Van Buyten opnieuw de voorsprong op. Ditmaal deelden de bezoekers tot twee maal toe een stevige tik uit. Eerst trapte Thomas Müller zijn ploeg op voorsprong, waarna Klose zijn tweede treffer op het bord werkte.

Stuttgart moest nadien de kelk tot op de bodem ledigen. Doelpuntenmaker Delpierre kreeg immers ook zijn tweede gele karton onder zijn neus geduwd. In de toegevoegde tijd maakte Franck Ribéry er nog 3-6 van.