Competitie: Serie A
Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Stadio Luigi Ferraris
Roma-invaller blundert twee keer

AS Roma is voor het eerst sinds lang nog eens onderuitgegaan. Sampdoria haalde het zondagnamiddag met 2-1 van de Romeinen dankzij twee cruciale fouten van Roma-verdediger Juan.

AS Roma was bij aanvang duidelijk de betere ploeg en voor minuut twintig stond het al op voorsprong. Vucinic dribbelde zich een weg naar doel en vanuit een scherpe hoek schoot hij staalhard raak.

In de tweede helft nam Sampdoria het initiatief over. Na een uur stonden de bordjes dan ook weer gelijk. Invaller Juan speelde veel te kort terug en Palombo moest neergehaald worden door Julio Sergio. Rood voor de Roma-doelman en penalty. Pozzi zette die feilloos om.

Na opnieuw een fout van Juan kon Guberti zelfs de 2-1 aantekenen. Sampdoria eindigde de partij nog met negen na rode kaarten voor Lucchini en Gastaldello.