Staartploeg Lecce stuurt Juventus met rode kaken naar Turijn

Na de zege tegen landskampioen Inter is Juventus opnieuw met de voetjes op de grond gezet. De Bianconeri gingen met 2-0 onderuit bij staartploeg Lecce.

De wedstrijd begon dramatisch voor Juventus. Na twaalf minuten werd doelman Gianluigi Buffon al naar de kleedkamers gestuurd voor handspel. Trainer Luigi Del Neri offerde Milos Krasic op voor reservedoelman Marco Storari, maar die kon niet verijdelen dat Djamel Mesbah met een subtiel tikje door de benen de score opende.

In het begin van de tweede helft kreeg Juventus de genadestoot. De Turijnse verdediging werd te makkelijk uit verband gespeeld en Andrea Bertolaci had de 2-0 maar voor het binnentikken.

Lecce krijgt door de zege onderin wat ademruimte. Juventus kan bij winst van AS Roma nog wegzakken naar de zevende plaats.