Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Allianz Arena
Dortmund wint topper in München
Jarryd Naegels

Borussia Dortmund heeft de clash op bezoek bij Bayern München gewonnen. De leider van de Bundesliga haalde het met 1-3. Een zwaar verdict voor de thuisploeg.

Bayern München wijzigde niets aan de ploeg die eerder deze week bij Inter Milaan 0-1 ging winnen. Bij Dortmund geen Weidenfeller in doel, wel de jonge Langerak.

Beide teams begonnen verschroeiend aan de partij. Ribéry en Lewandowski kregen in de eerste vijf minuten al kansen om de score te openen. Na acht minuten was het de koploper uit de Bundesliga die op voorsprong kwam. Barrios rondde een counter prima af.

Bayern liet niet begaan en reageerde meteen. Gustavo knalde een corner in één tijd enig mooi voorbij een aan de grond genagelde Langerak. Amper twee minuten later stond de thuisploeg echter al weer in het krijt na een heerlijke plaatsbal van Sahin.

Er waren nog geen twintig minuten gespeeld op dat moment. Borussia moest nadien terug en München kwam opzetten. Müller en Ribéry misten de gelijkmaker, de goal van Gomez werd terecht afgekeurd wegens buitenspel en Müller claimde tevergeefs een strafschop. Borussia bleef op de counter echter levensgevaarlijk. Götze en Barrios kregen nog enkele prima mogelijkheden.

Na de koffie probeerde de thuisploeg met Breno en Kroos de scheve situatie recht te zetten. Tot kansen kwam het echter moeilijk. Het was integendeel Hummels die een corner mooi in de bovenhoek kopte: 1-3. Amper één minuut later liet Gomez de aansluitingstreffer liggen.

Bayern had het, ondanks steriel veldoverwicht, moeilijk om tot kansen te komen. Een kwartier voor affluitten, kwamen die kansen er dan toch. Langerak redde op het inzenden van Gomez. Ribéry en Kroos knalden rakelings naast. De thuisploeg scoorde niet meer, het was zelfs Pranjic die de 1-4 nog van de lijn moest redden. Dortmund lijkt nu helemaal zeker van de titel.