Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Stadio Guiseppe Meazza
Sublieme Pato dirigeert Milan naar zege in topper tegen Napoli
Jarryd Naegels

AC Milan heeft de topper tegen Napoli gemakkelijk gewonnen. De zwakke bezoekers waren geen partij in San Siro. Het werd dankzij een sterke Pato 3-0.

In een weinig hoogstaande eerste helft was het de thuisploeg die het meest wou. De Milanezen speelden echter verre van een goede eerste periode. Napoli leek anderzijds onder de indruk van San Siro. Een zenuwachtige defensie gaf Ibrahimovic de 1-0 bijna op een presenteerblaadje. De Zweed kreeg het leer echter niet onder controle.

De bezoekers lieten niet meteen zien dan hun derde plek in de stand terecht is. AC had constant steriel veldoverwicht, maar speelde vaak te slordig om de Napoli-defensie te ontmantelen. Hamsik knalde op een zeldzamele tegenprik hard over.

Strafschoppen
Even later vroeg Ibrahimovic een strafschop na een kleine tik. De Zweedse aanvaller ging echter veel te makkelijk tegen de grond. Aan de overkant zocht ook Cavani tevergeefs het gras op. Op het halfuur kregen de fans eindelijk een eerste echte grote kans te zien. Van Bommel stond moederziel alleen voor De Sanctis. De Nederlander had echter te veel tijd nodig waardoor zijn bal in extremis werd afgeblokt.

Net voor de koffie ontsnapte Pato nog aan een rode kaart nadat hij Aronica wel heel opzichtig tegen de grond duwde. Nauwelijks één minuut later ging de Braziliaan nog eens op het been van Cannavaro staan. Slechts één geel karton was zijn deel.

Na de pauze startte Milan verschroeiend met drie corners binnen de vijf minuten. Van Bommel knalde van dichtbij staalhard op De Sanctis en Pato miste zijn schot. Na vijf minuten spelen was het dan toch raak. Aronica sloeg in de eigen zestien naar de bal en Ibrahimovic zette de elfmeter perfect om. Een terechte 1-0.

Sterke Pato
De thuisploeg ging op haar elan door en ging vol op zoek naar een tweede doelpunt. Pato viseerde eerst de verste hoek en even later trapte Robinho op aangeven van Pato staalhard naar de korte hoek. De Sanctis hield Napoli twee keer prima in de wedstrijd. Pato bleef een gesel voor de bezoekende defensie en bediende even later Flamini die hard overschoot.

Een kwartier voor het einde was het alweer Pato die op links alles en iedereen voorbij liep. De Braziliaan bediende Boateng , die even daarvoor Robinho was komen vervangen, die van dichtbij niet meer kon missen: 2-0 en wedstrijd beslist. Nauwelijks één minuut later was het Pato zelf die de 3-0 op het bord zette. Hij hield twee man aan de praat en plaatste de bal heerlijk onder de lat.

Milan hield de laatste tien minuten nog makkelijk de controle. Napoli kwam in de tweede periode niet één keer in de buurt van Abbiati. In de stand heeft AC nu vijf punten voorsprong op stadsrivaal Inter Milaan.