udiUdinese
asrAS Roma
0-1
57' Francesco Totti (pen)
Michiel Derwael

AS Roma boekte zaterdag een belangrijke zege op het veld van Udinese. Clubicoon Francesco Totti legde met een laat doelpunt de eindstand vast op 1-2. De Romeinen doen een goede zaak in de strijd voor een Europees ticket.

Roma scoorde tien minuten na rust de openingstreffer vanaf de strafschopstip. David Pizarro werd foutief gestopt  in de zestien en Francesco Totti zette zich achter de bal. De Italiaan scoorde de 0-1 op fraaie wijze.

Het leek er lang op dat het bleef met dat ene doelpunt, maar drie minuten voor tijd maakte Di Natale de gelijkmaker. Een gelijkspeel leek in de maak, maar in de blessuretijd knalde Totti een voorzet van Riise van dichtbij in het doel.

Door de zege doet Roma een goede zaak in de strijd voor een Europees ticket. De Romeinen staan nu zesde en naderen Udinese, dat vierde staat, tot op drie punten.