1-0
1-1
2-1
2-2
57' Francesco Totti (pen)
2-3
Datum: 01/05/2011 20:45
Competitie: Serie A
Speeldag: Speeldag 35
Roma ontsnapt bij Bari
Bart De Wilde

AS Roma won zondagavond met 3-2 op het veld van Bari. De Romeinen beëindigden de wedstrijd met negen man.

In een wedstrijd met drie rode kaarten en evenveel penalty's kon invaller Aleandro Rosi  in de toegevoegde tijd AS Roma de overwinning geven.

Bari kwam twee keer op voorsprong via Simone Bentivoglio(penalty) en Erik Huseklepp, maar Francesco Totti bracht de Romeinen ook twee keer terug op gelijke hoogte met een vrije trap en een penalty.

Incidentrijke tweede helft

Ondertussen had Daniele De Rossi direct rood gekregen voor een elleboog in het gezicht van Bentivoglio. Totti mocht een tweede penalty trappen in de tweede helft, maar  Jean-François Gillet pakte de bal. Bij de tweede penaltyfase kreeg Bari-speler Kamil Glik rood na heftig protesteren.

De climax van de wedstrijd vond plaats in de blessuretijd. Bari schoot nog eens tegen de lat en Roma-middenvelder Simone Perrotta kreeg rood voor een slaande beweging.

In de 95e minuut scoorde invaller Rosi de winnende treffer van dichtbij. Door de zege houdt Roma zicht op de vierde plaats die recht geeft op een ticket voor de Champions League.