Speeldag: Speeldag 34
Stadion: Amsterdam ArenA
Alderweireld en Vertonghen vieren titel
Melissa Maes

De topper tussen Ajax en Twente is geëindigd op 3-1. Siem De Jong scoorde tweemaal voor Ajax, de flater van Denny Landzaat was het tweede doelpunt. Theo Janssen krulde knap de enige goal voor Twente in doel.

Beide ploegen gingen vanaf het startsignaal voluit voor de aanval. Toch was het twintig minuten wachten voor een goal viel te noteren. Ajax kwam op een 1-0-voorsprong dankzij Siem De Jong. De Nederlander maakte zijn elfde doelpunt van het seizoen.

Twente voelde de wedstrijd niet meer goed aan en zakte wat weg. De Amsterdammers bleven controle houden over hun voorsprong. Tien minuten voor rust kon Nacer Chadli een scherpe voorzet tot bij Denny Landzaat brengen, maar de bal ging net langs.

Twee doelpunten in één minuut
De tweede helft begon meteen met twee doelpunten. De eerste was een pijnlijke own goal van middenvelder Landzaat. Zo kwam Ajax uit het niets op een 2-0-voorsprong. Nog geen minuut later kon Theo Janssen de pijn verzachten door zijn bal hard en hoog binnen te schieten.

De eerste gele kaart van de wedstrijd was voor Douglas die een overtreding maakte op Jan Vertonghen. Het spel ging goed over en weer, maar echte kansen dienden zich niet meteen aan.

De supporters van Twente hoopten lange tijd op de gelijkmaker, tot De Jong een kwartier voor tijd de 3-1 op het scorebord zette.

Michel Preud’homme kon de dubbel met Twente niet pakken en moet zich tevreden stellen met de KNVB-beker. Vertonghen en Toby Alderweireld gaan een heus feestje tegemoet in Amsterdam.