Mertens: "Ze noemen mij een arrogante Belg"

Sam Soetaers
| 20 reacties
Mertens: "Ze noemen mij een arrogante Belg"
Foto: © SC

PSV begint zondag aan de competitie met een wedstrijd tegen AZ. De club uit Eindhoven wist zich onder meer te versterken met Georgino Wijnaldum en Dries Mertens. De Rode Duivel heeft er alvast een goed oog in.

“We mogen onze start niet missen”, luidt het bij Dries Mertens in HNB. “We hebben onze ploeg grotendeels kunnen behouden en daardoor moeten we in staat zijn om kampioen te worden. De honger naar de titel is groot."

Bescheidenheid is Mertens vreemd. “Onze coach Fred Rutten noemt mij 'een arrogante Belg'. In Utrecht leerden ze mij al snel dat bescheidenheid nergens voor nodig is. Vroeger was ik absoluut niet zo, maar ik heb intussen wel geleerd om zo te reageren. Ik leerde op te komen voor mezelf.”

Mertens is de toptransfer van PSV. Hij kwam samen met Kevin Strootman voor zeven miljoen euro over van Utrecht. “Ik voel mij zelf niet zoveel waard”, gaat Mertens verder. “Ik bedoel maar: ik zie geen bedrag op mijn hoofd kleven. Ach nee, dat maakt mij totaal niet nerveus. Ik kan alleen maar altijd en overal mijn best doen. Dan zullen ze vanzelf wel trots op mij worden.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties