Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Stadio Guiseppe Meazza
Kampioen AC Milan wint eerste wedstrijd niet
Fabian Morren

AC Milan heeft zijn eerste wedstrijd van het seizoen in de Serie A niet kunnen winnen. De Italiaanse kampioen bleef tegen Lazio steken op een 2-2- gelijkspel.

Vooral de eerste helft stond bol van het spektakel. Miroslav Klose scoorde al heel snel voor zijn nieuwe club. De Duitse aanvaller gaf zo meteen zijn visitekaartje af. De volledig vernieuwde aanval van Lazio had er wel zin in. Nauwelijks tien minuten later knikte die andere nieuwkomer, Djibril Cissé de 0-2 tegen de netten.

Milan stelde echter nog voor de rust orde op zaken. Eerst tikte Ibrahimovic op een voorzet van Cassano de aansluitingstreffer simpel binnen. Wat later zorgde Cassano zelf met een rake kopstoot voor de gelijkmaker. De vier doelpunten kenden geen vervolg in de tweede helft. 2-2 was meteen ook de eindstand.