Ajax-toptalent van Rhijn: "Kon vroeger alleen hard rennen en de bal voorgeven"

Jefrey Van der Straeten
| 4 reacties
Ajax-toptalent van Rhijn: "Kon vroeger alleen hard rennen en de bal voorgeven"
Foto: © SC

In een interview met VI vertelt de rechtsback over zijn jeugd bij Ajax. Daarnaast geeft hij aan hoeveel hij nog leert van Frank De Boer en Jaap Stam.

Van Rhijn speelde voor het eerst mee met het eerste elftal op 28 december 2011. Sindsdien wordt hij door de langdurige blessure van Gregory Van der Wiel als rechtsachter uitgespeeld. In de jeugd van Ajax fungeerde de voormalige aanvoerder van Jong Ajax nog als aanvaller. 

Bryan Roy vormde hem echter om tot verdediger. Van Rhijn: “Ik was geen speler die een actie in huis had of die iets kon creëren vanuit het niets. Het was vooral een kwestie van hard rennen en de bal voorgeven, dat kon ik nog wel redelijk. Bij Ajax moet een aanvaller veel meer kunnen, dat was voor mij ook wel duidelijk.”

Van Rhijn werkt al enkele jaren samen met Frank De Boer, die ook zijn trainer was bij de U19 van Ajax. “Hij is nog precies dezelfde trainer, met dezelfde filosofie en dezelfde trainingsstof. En hij heeft nog steeds de gave en de kwaliteiten om dingen moeiteloos voor te doen als het even niet loopt tijdens een training”, aldus de verdediger.

Ook van Jaap Stam, die deeltijds trainer is bij de Amsterdammers, leert Van Rhijn veel. “Hoe stel je je bij voorzetten op ten opzichte van de spits, hoe kun je net dat kleine duwtje geven waardoor je jezelf een voordeel verschaft in het luchtduel? Het zijn kleine dingetjes, die een groot verschil kunnen maken”, aldus Ajacied die volgens velen een grote toekomst tegemoet gaat.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties