Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Weserstadion
Bremen smeert Mainz nederlaag aan
Christophe van den Boom

Werder Bremen heeft FSV Mainz 05 over de knie gelegd. De club van Rode Duivel Kevin De Bruyne won met 2-1. Aanvoerder Aaron Hunt maakte beide doelpunten voor Bremen.

Na tien minuten was het al raak. Nils Petersen profiteerde van balverlies van de bezoekers en legde terig op Hunt. Hij bracht Werder op voorsprong met een schot in de rechterhoek. Bremen bleef het laken na zich toe trekken en de Nederlander Eljero Elia was dicht bij het tweede doelpunt, maar zijn pogingen verdwenen tegen de paal.

Twintig minuten na de rust bracht Adam Szalai Mainz langszij. De Hongaarse aanvaller kopte een voorzet van Zabavnik voorbij doelman Mielitz. Vijf minuten voor tijd legde Hunt de wedstrijd in zijn definitieve plooi met zijn tweede van de avond. Hij krulde een vrije trap over de muur en voorbij goalie Wetklo.

Door de overwinning komt de club van Kevin De Bruyne op de zevende stek in de competitie en heeft veertien punten. Mainz staat een plaats lager met evenveel punten. Volgend weekend gaat Werder Bremen op bezoek bij Schalke 04, de tweede in het klassement.