Competitie: Bundesliga
Speeldag: Speeldag 16
Stadion: AWD-Arena
Hannover zet Bayer Leverkusen opzij

Leverkusen heeft een pijnlijke nederlaag geleden op het veld van Hannover. Dankzij twee strafschoppen eindigde de wedstrijd uiteindelijk in 3-2. Leverkusen heeft na deze nederlaag nu 11 punten achterstand op Bayern München.

Leverkusen begon nochtans enorm goed aan de wedstrijd. Al na twee minuten stond het 0-1, toen Bender aangaf en Castro binnenwerkte. De gelijkmaker viel na twintig minuten van op de penaltystip. Huszti werkte koelbloedig af. Aan de rust stond het nog steeds 1-1.

In de tweede helft zagen we een gretigere wedstrijd, waarin Hannover uiteindelijk aan het langste eind trok. Iets voor het uur kwam de thuisploeg voor het eerst op voorsprong via Diouf, maar nog geen minuut later had Stefan Kießling de bordjes alweer in evenwicht gehangen. Zijn doelpunt was echter uitstel van executie, want tien minuten later kreeg Hannover opnieuw een strafschop. Voor de tweede maal op rij kon Huszti de strafschop omzetten en zo de drie punten thuishouden voor Hannover.