Competitie: Nederlandse Eredivisie
Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Philipsstadion Eindhoven
PSV wint topper van Twente

PSV heeft in eigen huis uitgehaald tegen Twente. Na 90 minuten stond er 3-0 op het scorebord. De Eindhovenaars pakken zo de leiderspositie terug over.

De eerste kansen waren voor PSV, maar gaandeweg kwam Twente beter in de wedstrijd. Het bleef wachten wie het eerste doelpunt zou maken, en daarin bleek de thuisploeg uiteindelijk effectiever. Een kleine tien minuten voor rust zette Wijnaldum PSV op weg naar de zege.

In de tweede helft mistte Twente enkele uitstekende kansen om de bordjes terug in evenwicht te hangen, waarna PSV het in de slotfase afmaakte. Tim Matavz verdubbelde tien minuten voor tijd de score en even later was het zelfs 3-0 via Narsingh. PSV wint en komt zo terug aan kop in de Eredivisie, Vitesse en Twente volgen nu op twee punten en Ajax staat op drie punten en doet dus ook nog volop mee voor de titel.