Competitie: Serie A
Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Stadio Renato Dall'Ara
Lazio morst met punten, Udinese wint wel

Udinese is met 0-2 gaan winnen op het veld van Sampdoria. Lazio kon niet winnen op het veld van Bologna en verliest zo belangrijke punten met het oog op Europees voetbal.

Bologna – Lazio 0-0

In de wedstrijd tussen Bologna en Lazio werd niet gescoord. Lazio had drie keer op rij gewonnen en was ook vandaag gebrand op een nieuwe overwinning, maar het kon de punten niet meegraaien uit Bologna. Lazio Roma eindigde zelfs met tien man, toen Kozák vijf minuten voor tijd tegen zijn tweede gele kaart aankeek. De jonge Belg Cavanda speelde de hele wedstrijd op de rechtsback.

Sampdoria – Udinese 0-2

Udinese had na een half uur de wedstrijd in en tegen Sampdoria al beslist. Op het kwartier scoorde Danilo de openingsgoal op aangeven van Di Natale, en die scoorde tien minuten later zelf het tweede doelpunt. Drie belangrijke punten voor Udinese, dat zo stilaan terug naar boven kan kijken in het klassement.