Datum: 14/12/2012 20:00
Competitie: Eerste Divisie
Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Jan Louwers-stadion
AGOVV bijt op het veld van zich af
AGOVV bijt op het veld van zich af
Foto: © SC

Het is ondertussen algemeen geweten dat AGOVV Apeldoorn bijna failliet is. Vandaag was daar op het veld van het Belgenlegion van FC Eindhoven echter weinig van te merken: AGOVV won met 1-6.

De Belg Fries Deschilder had FC Eindhoven weliswaar in het eerste kwartier nog op voorsprong gebracht, daarna was er niets meer te doen aan de ploeg uit Apeldoorn. Voor rust had het al drie keer gescoord via Cruz Vicente en twee keer Schulmeister.

Ook na de rust ging het team meteen verder op zoek naar extra doelpunten en op het uur stond het al 1-5, na doelpunten van Godee en Receveur. Daarna viel de machine even stil, maar in de slotminuut zorgde Kortzorg voor de eindstand. Marco Ospitalieri, een van de vijf Belgen in het team van hekkensluiter Eindhoven, pakte nog een tweede gele kaart in de slotfase.

MVV heeft ondertussen de beste papieren om volgend jaar in de Eredivisie te spelen. Het neemt de leiderspositie in de stand terug over van Sparta Rotterdam. Sparta kwam thuis niet verder dan 3-3 tegen Telstar, terwijl MVV met 1-2 ging winnen op het veld van Fortuna Sittard.