Competitie: Serie A
Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Stadio Artemio Franchi
Fiorentina wint vlot van Siena

Fiorentina blijft zicht houden op de top van de klassering na een makkelijke thuisoverwinning tegen hekkensluiter Siena. Bij het laatste fluitsignaal in Firenze stond er 4-1 op het scorebord.

Luca Toni opende de score op het kwartier en drie minuten later was de wedstrijd al bijna gespeeld, toen Pizarro een strafschop kon omzetten. Aquilani maakte er nog voor rust 3-0 van, waarna de wedstrijd in de tweede helft iets minder vurig was.

Reginaldo milderde voor Siena, waarna Toni met zijn tweede van de namiddag de eindstand vastlegde. Paci kreeg nog een tweede gele kaart voor het geplaagde Siena, dat door deze nederlaag nog steeds laatste staat in de stand. Fiorentina van zijn kant blijft aansluiting vinden met de topploegen.