Competitie: Serie A
Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Stadio San Paolo
Napoli lijdt pijnlijke thuisnederlaag

Napoli heeft voor de derde keer op rij verloren, waaronder de tweede keer in de Serie A. Ze verloren in eigen huis met 2-3 tegen Bologna en zien zo Juventus tot acht punten uitlopen.

Napoli had veel moeite om de 0-1 van Bologna via Gabbiadini goed te maken, maar in de tweede helft leek het alsnog te lukken. Gamberini zette vijf minuten na rust Napoli op gelijke hoogte, halfweg de tweede helft zette Cavani de thuisploeg zelfs op voorsprong.

Crisis weg, dachten ze in het Stadio San Paolo. Maar in de laatste vijf minuten keerde Bologna alsnog het tij. Kone zorgde eerst voor de gelijkmaker, Portanova maakte het feestje voor de bezoekers compleet. Met de 0 op 6 in de competitie wordt de kloof met Juventus acht punten. Inter Milaan springt zelf over Napoli naar de tweede plaats in de stand.