Competitie: Nederlandse Eredivisie
Speeldag: Speeldag 18
Stadion: DSB Stadion
Twente voorlopig alleen leider in Nederland

FC Twente heeft een 0-3 zege geboekt op het veld van AZ. Daardoor komt Twente voorlopig terug alleen aan de leiding en legt het de druk bij de andere teams dat dit weekend nog in actie komen. Voor AZ blijft het seizoen tegenvallen.

In de eerste helft werd er uiteindelijk niet gescoord in Alkmaar, al waren de beste kansen voor de thuisploeg. Die verzuimde in de eerste helft echter de kansen af te werken. Net na rust ontbond Nacer Chadli zijn duivels en opende hij de score voor Twente. Een kwartier voor tijd werd de wedstrijd monddood gemaakt door Castaignos. Chadli maakte even later zijn tweede van de avond en zo was de wedstrijd helemaal gespeeld. De Rode Duivel werd even later vervangen.

AZ staat nog steeds op een teleurstellende twaalfde plaats in het klassement, Twente staat voorlopig alleen op kop.