Competitie: Nederlandse Eredivisie
Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Abe Lenstra Stadion
Vitesse verliest opnieuw

Vitesse mag stilaan zijn titelambities opbergen. Het verloor met 2-1 op het veld van Heerenveen en heeft nu dankzij een 1 op 9 al vijf punten achterstand op leider Twente.

Sven Kums heeft met zijn team voor een stuntje gezorgd door thuis te winnen van Vitesse. Op het halfuur kwamen de Friezen op voorsprong via Duricic. Lang konden ze niet genieten van hun voorsprong, want nog geen tien minuten later was het al 1-1 dankzij Kashia. 1-1 was meteen de ruststand.

Na vijf minuten in de tweede helft bediende Duricic Finnbogason, die de thuisploeg weer op voorsprong bracht. Vitesse probeerde nog iets terug te doen, maar hoezeer de Arnhemmers ook probeerden, ze konden niet meer scoren.

Met een 1 op 9 ziet Vitesse leider Twente uitlopen tot vijf punten. PSV en Ajax kunnen later dit weekend ook verder weglopen van Vitesse.